Alhamdulillah:A Dream Come True

By : Saturday, November 26, 2016 Ada : 6 Comments Labels :
Assalamualaikum..Hai i'm back..hehe..Life is pretty ok..Sometimes rasa demotivated,sedih,jiwa kosong..yela study bukan senang kan..test hancur..rasa ntah..kena improve lagi la..21 November merupakan hari bersejarah aku di UTM..sebab dua perkara yang ada impak yang berbeza terjadi pada aku..Nak dengar yang baik dulu ke yang buruk dulu? Kita dengar yang buruk dulu la,biar kita akhiri dengan yang indah-indah je cehh haha..

Pada 21 Nov tu bersamaan dengan hari Isnin dimana aku ada dua kelas sahaja,3 jam c programming dan 2 jam circuit theory..hari tu circuit theory ada quiz..c prog just study je..dan pada hari tu juga aku kena pegi pejabat HEMA(hal ehwal mahasiswa utm) sebab ada urusan dengan biasiswa endowmen..macam penat juga la pagi tu,dah la puasa tapi x sahur..pastu sampai on time kelas c prog,pukul 10..masa tgh kelas tu ntah nape rasa mata berpinar-pinar masa pandang komputer..pastu aku minta izin lecturer untuk balik bilik..pastu dia kata "aik x nk blaja ke" ..dalam hati 'bukan saya tak nak blaja tapi saya kalau dah pitam mmg x leh nk wat apa dh'..

So aku gi bli makanan jap isi perut pastu rehat kat surau..nk tidur tapi tak lena..x lama lepas tu muntah2..haa ni mmg sah pitam aku sedang makin teruk..so aku decide nak balik bilik..aku jalan la dengan keadaan pitam tu,kepala dan area mata rasa berat,badan berpeluh merintik dingin..aku rasa mcm nk mati je time tu..cuaca panas teriknya..dalam 5 minit juga la jalan ke bilik..aku menangis sorang2 atas jalan tu..nak mintak org tumpangkan tak tergamak..sampai je kat bilik aku muntah mmg tak hingat dunia la..masa tengah baring tu,dalam pukul 12:16 pm macam tu aku ada dpt satu email..dan disini la aku nak cerita berita gembira ni..

Aku dapat email dari Yayasan Tenaga Nasional yang menyatakan yang aku telah ditawarkan biasiswa IPTA YTN...dan aku cek di laman web ytn,ye memang betul aku dapat biasiswa ni..syukur Alhamdulillah..Tiada kata yang dapat gambarkan rasa syukur ni..2 tahun lepas aku kecewa sebab dah mohon biasiswa ytn untuk lepasan spm bagi kemasukan ke uniten,tapi langsung tidak diberi peluang untuk diinterview even result aku straight A's..rasa macam tamparan hebat juga la time tu..dan Alhamdulillah,aku tak putus asa,aku move on,and buat betul2 asasi bagi melayakkan semula untuk aku apply biasiswa ni dan Alhamdulillah akhirnya Allah makbulkan doa aku..


Masa tu dengan pitamnya ya Allah memang seksa..dengan tak laratnya terus call mak cakap dapat scholar ni,mak memang happy..pastu inform gak abang ngan ayah kat wasap..Jadi,point penting aku nak bagitahu dalam post kali ni adalah,percaya dengan rezeki Allah dan kejarlah impian anda..mungkin benda tu nampak mustahil tapi percayalah,benda tu hanya 'nampak' mustahil,tapi ianya 'tidak' mustahil..jika kena caranya,insyaAllah benda tu tak mustahil untuk digapai ..Sekian sahaja dari aku..Terima Kasih Ya Allah :'(

ps:nanti nak batalkan kontrak biasiswa endowmen

Sayonara