Alhamdulillah:Rezeki Yang Tidak Dijangka

By : Friday, August 19, 2016 Ada : 6 Comments Labels :
Assalamualaikum..InsyaAllah 28 Ogos ni aku bakal mendaftarkan diri ke Universiti Teknologi Malaysia (UTM),Skudai,JB..Memang sesak kan kepala ni nak selesaikan itu dan ini..Buka akaun bank la,pegi cybercafe berulang alik sbb rumah printer cam lehnet apa tah,pegi matikan setem dan macam2 lagi..Dan semalam aku beli nombor pin ptptn sebab tarikh tutup permohonan ptptn bagi fasa 1 dah nak tutup pada 31 Ogos..Ok done beli..pastu balik rumah..dalam kul 2 petang gitu time tgh ralit main phone,tiba-tiba satu email masuk kat gmail and..............berdebar gila sebab nampak keluar kat noti yang email tu dari "Admin Biasiswa Endowmen UTM" ..Ya Allah time tu rasa macam takut sangat sebab sebelum ni aku pernah dapat email rejection dari biasiswa..Pastu beranikan diri juga untuk buka...
dan hasilnya...


Alhamdulillah Ya Allah..apa lagi yang aku boleh katakan selain bersyukur ke atas rezeki mu Ya Allah..Rasa macam nak nangis..Lepastu cepat-cepat bagitahu mak ngan abah..Alhamdulillah diorang pun gembira sangat2..abah pun sampai nak mengalir air mata..Di kala aku tengah rasa sesaknya dada berfikir pasal duit,sebab duit yuran pun terpaksa ambil semua wang simpanan tabung haji aku yang dah lama tak usik sebab mak dengan ayah duit tak berapa nak cukup(bukan diorang tak de duit langsung,tapi nak saving duit lagi utk beli barang keperluan aku) dan dikala itu Allah beri rezeki ini kepada aku..

Bincang punya bincang dengan mak dan abah..Mereka suruh aku terima sahaja biasiswa itu walaupun berat sebenarnya beban di bahu ni untuk menerima biasiswa ini walaupun banyak juga la dapat sebulan..Sebabnya aku perlu maintain pngk 3.5 untuk setiap semester..dahla aku amik electrical engineering :'( ..dengan lain cerita nya aku kena dekan selalu..gila ke dowh :'( ..and kalau tak lepas pointer,kena tolak 2k utk setiap sem and dapat amaran dari pihak biasiswa..tapi kalau tak lepas lagi biasiswa mungkin akan ditarik tapi boleh dikekalkan jika ada budi bicara dari pihak atasan..sebab itu aku rasa berat juga nak terima sebab yela aku kena belajar gila2 lah..

Aku selamat menerima biasiswa ini semalam..payah x payah aku terima saja lah..cuma kena belajar bersungguh sungguh dan tak boleh main-main dh..dan dibawah ni butiran lanjut pasal biasiswa ni..aku tahu sejak akhir-akhir ni aku banyak kongsi pasal biasiswa and result uni,please jgn fikir aku nk menunjuk ke apa :'( ,aku up post macam ni pon sebab saje utk perkongsian dan untuk simpanan memori aku sendiri..tak de nak menunjuk ke apa ..



Alhamdulillah tak sia-sia terima tawaran ke UTM..Terima kasih Ya Allah :')

6 comments:

  1. tahniah! jangan lupa buat sujud syukur ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sbb mengingatkan sy..may Allah bless you dear !

      Delete
  2. Tahniahhh! UTM ni dulu tmpt parents saya kat univ. Study elok2 IR hehe


    Psssttt, saya sama umur dgn awak jgk, n tinggal kat putrajaya. Dulu sklh 8(1).

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih!! wah dekat je tu sekolah kita hehe

      Delete
  3. fewitt!

    Congrats! belum cuba belum tahu.InshaAllah boleh maintain CGPA

    ReplyDelete

Sorry kalau lambat reply..
if ada urgent questions,do email me at (nurnajihahbtanuar@gmail.com)..