Resepi Truffle Oreo

By : Sunday, December 29, 2013 Ada : 9 Comments Labels : ,

Assalamualaikum.Hari ni nak kongsi resepi truffle oreo.Resepi ni saya belajar dari kawan sekelas.Boleh dikatakan,antara yang tersenang dan tersedap dan hanya memerlukan 2 bahan utama ! Lets get started.It's just easy as ABC.First of all,you will need :


1. 3 paket oreo (2 pun boleh) [bahan utama/wajib ada]
2. 250 gm cream cheese [bahan utama/wajib ada]
3. coklat masakan (putih/coklat/sukahati) [bahan option/tak ada pun tak pe]


Hancurkan oreo sampai lumat


Masukkan cream cheese.Sebenarnya cream cheese ni seeloknya kena pukul dulu dengan mixer [untuk lembutkannya].Sebab susah nak sebatikan dengan oreo bila buat macam saya ni.


Bulat-bulatkan.Masukkan kejap dalam peti ais.5 minit pun boleh.Sementara tu bolehla kita cairkan coklat masakan.


Siap celup.Masukkan dalam peti ais biar lapisan coklat keras.


Tadaaaa!!! Siap pun.Sedap gila tau.

9 comments:

  1. Thankies!!! Boleh cuba buat lepas ni :D

    ReplyDelete
  2. hangus apa nya,kita x bakar pun truffle oreo ni,hanya perlukan peti ais! senang!

    ReplyDelete
  3. salam..cream cheese dah ade blh try ni. btw done follow u, follow me back :-) http://aliyahsyofia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. woww... nyumm.. nyumm.. blogfollowing kat sini done... kalau rajin http://ime-enana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. nmpk sdpp laa... btw jom join ga ni.. http://littlesweetiexoxo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. lame tak jenguk blog adik.. nampak sedap la !!

    ReplyDelete

Sorry kalau lambat reply..
if ada urgent questions,do email me at (nurnajihahbtanuar@gmail.com)..