Notes In Making

By : Sunday, October 06, 2013 Ada : 16 Comments Labels :

Assalamualaikum.Bila difikirkan,menyesal jugak enjoy terlebih lepas PMR..Bukannya tak perlu enjoy langsung,tapi sepatutnya masa tu diisikan dengan membuat nota ringkas subjek-subjek di tingkatan 4.So sekarang ni saya tengah usahakan semua tu la..sakit betul hati ni bila buat nota,sebab nota saya ni berjela jugak,terutamanya subjek sejarah..Makin benci pulak dengan sejarah.Saya suka belajar sejarah tentang Malaysia dan Islam je,tetapi tidak pasal tamadun entah pape tu,dan paleolitik and whatever tu.

Nota memang menyenangkan bila exam lagi berapa hari lagi.Selak-selak je.Lama jugak ye tak update blog.heshh najihah,final exam is just around the corner.study lah ! 27 Oktober nanti,kami sekeluarga akan ke Johor,konvokesyen abang sulung.Dan tahun depan,insyaallah,abang akan menetap di Cameron Highland selama 2 atau 3 tahun sebab terlibat dalam projek hidroelektrik..huh..gonna miss you a lot..yeay,dapat merasa jugak nanti jejakkan kaki ke sana,sebab seumur hidup tak pernah pergi.

6-1  ...Gomo kelate gomo....

16 comments:

  1. saya dulu jenis buat nota jugak..tapi last2 tak baca sebab risau isi nota tak lengkap..so kembali kepada buku text je :P

    ReplyDelete
  2. akak dulu kalau subjek sejarah cikgu selalu minta buat pembenatangan kumpulan.. jadi memang tak sempat nak mengantuk masa kat dalam kelas.. hehe..
    akak pun tak pernah lagi sampai cameron highland tu.. nak pergi asyik tertangguh je sebab ada je kena selesaikan perkara lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu saya pun sama,tak hbis2 dgn kertas mahjong..hee

      Delete
  3. woww.. nota kita samalah.. colorful papers.. colorful pen... huhuhu.. nota cenggitu br semangat nak baca kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu,last2 end up jugak dgn buku teks.hampeh

      Delete
    2. owh.. sy x.. mmg x sentuh buku teks langsung dh pastuh.. alhamdulillah mampu jawab exam dgn nota yg dibuat.. :)

      Delete
    3. wah,untungla,saya fed up dgn nota sbb pnat nk buat

      Delete
  4. Replies
    1. betul tu.yang susah tu la sakit sangat hati ni,tapi takpe,insyaallah akan diiringi dgn kemanisan sebutir kejayaan.

      Delete
  5. Sejarah la pling xsuka..mgntok =) nk2 cikgu yg ajar tu plak jenis xserius..makin mgntok la jawabnya..dlu ada terbaca yg sejarah ni adalah xbtol..smuanya diputar belit oleh orang kristian..bljar bleh..percya jgn..study elok2..smoga berjaya..dan rajin2kanlah diri..

    ReplyDelete

Sorry kalau lambat reply..
if ada urgent questions,do email me at (nurnajihahbtanuar@gmail.com)..