Hari Sukan Tahunan 2013 SMKPP9(2)

By : Saturday, August 24, 2013 Ada : 9 Comments Labels : ,
Assalamualaikum.Habis sudah sukan tahunan .Best jugak la senior tahun ni.Diorang lebih kepada menghentam orang sebenarnya.Rumah Merak dapat nombor 2 tahun ni,kecewa jugakla..Penantian 4 tahun aku di sekolah ni tak tercapai jugak..It's ok it's right tahun depan ada lagi.Guess what,tetibe rasa macam benci rumah kuning pulak,like ngok..Menjadi satu budaya di sekolah kami dimana,3 ketua rumah sukan akan bergabung dan memulau sebuah rumah sukan dan ahli-ahlinya.Ini keputusan keseluruhan~

Keseluruhan
1-Kasawari
2-Merak
3-Bayan
4-Helang

Sorak 1-Merak
2-Kasawari
3-Bayan
4-Helang

Perbarisan 
1-Bayan
2-Merak
3-Helang
4-Kasawari

Hiasan khemah 
1-P.Khas
2-Kasawari
3-Helang
4-Bayan
5-Merak
Suasana Sekitar Hari Sukan


ini lah sekolah kami,bangunan macam oval sikit tu ialah dewan utama iaitu Dewan Tun Abdul Razak


blok ni menempatkan makmal dan bengkel.
banyak kenangan manis sepanjang berada di blok ni dari F1-F3


dekat belakang sekolah ada apartmen kerajaan a.k.a tempat melepak budak-budak yang berdating atau merokok atau membawa moto laju-laju

 perlawanan tarik tali antara guru dan bapa.guru kalah.kesian cikgu ketiga dari kiri,sebab,dari awal tahun sampai sekarang,aku tak pernah siapkan kerja bio dia tu


kesakaian aku memang mampu menewaskan sesiapa sahaja.Ai Tanno tak masuk acara akhir 4 kali 100 sebab dia hanya boleh untuk long distance.


 dah kenapa mata aku tertutup.


 macam pendek je aku.dalam khemah,ada rumah terbuka,lemang dan rendang..aku jadi tukang tuang air untuk cikgu.Best gila sukan tahun ni


 ini masa nyanyian lagu 1 Malaysia.yang kat depan tu budak budak plus ketua rumah.Jahat kot diorang,diorang pulau ketua rumah Bayan.

dah tak larat nak buat caption


ini tahun lepas punya.kami Johan sorakan.

Risau pulak memikirkan tahun depan punya hari sukan.Harap-harap aku tak pegang apa apa jawatan.Tak nak aku.


Mood Study Is On

By : Friday, August 16, 2013 Ada : 11 Comments Labels : ,
Assalamualaikum.Yes,mood study is on.I have to prepare more for my upcoming examination , which is the final exam.Bukan senang.Bonda pengetua kata,sesiapa yang dapat straight A exam akhir tahun ,dia akan belanja makan,if i'm not mistaken lah.Tak batak pun sebenarnya,tapi ,aku lebih inginkan anugerah kecemerlangan daripada benda tu semua.Dah 3 tahun berturut-turut aku dapat,aku takkan biarkan tahun ni terlepas kepada musuh dalam kelas aku tu.Ceh,bukanla musuh mana pun.Target aku untuk final exam ni,dapat Top 3 dalam kelas dan tingkatan,highest Addmath dan Biology dalam kelas dan tingkatan.Begitu tinggi target aku,takpa,aku akan berusaha ke arah itu.Insyaallah.Btw,hari ni hari lahir abah,mak su mah,Husna dan Masyitah.Dahsyat.


Maaf kepada sesiapa yang ada tag atau ajak saya untuk sertai apa-apa segmen atau giveaway.Mood study is on.I just can't go on with that kind of anything anymore.Will stop blogging until SPM habis,maybe? Tak mungkin.

Raya Tahun Ini

By : Tuesday, August 13, 2013 Ada : 5 Comments Labels : ,
Assalamualaikum.Pukul 6 pagi tadi baru tiba dari Kelantan.Cepat betul masa berlalu,baru haritu rasanya berkemas bag nak balik kampung,ni tut tut,dah terbaring kat rumah.Sedih.Homework memang tak sentuh.Aku kadang-kadang pelik dengan cikgu ni,raya pun nak bagi hw,eh,tak bangang plak aku nak buat.Nak bagi hw pun agak-agak la,ini bukan cuti penggal,tapi cuti raya..Kalau sikit tak apa..geram geram..

Raya tahun ini:

1.Diri jadi lebih matang,mana taknya,orang pergi beraya,aku duk basuh pinggan..
2.Pelik dari kebiasaan.Aku buat roti jala dengan mak sedara sampai pukul 2 pagi .Penat.
3.Raya tanpa abah.Abah tak dapat cuti raya.Sunyi.
4.Abah makan maggi Ruski pada hari raya pertama.Double sedih.
5.Semangat untuk kumpul duit raya tahun ni hilang.
6.Duit raya yang berjaya dikumpulkan diluar jangkaan.
7.Duit raya setakat ni-RM 183.
8.Bapa sedara mejadi bapak segala mercun pada malam raya.Lawak sungguh.