Latihan Choral Speaking

By : Tuesday, April 30, 2013 Ada : 10 Comments Labels : ,
Assalamualaikum..
Post kedua untuk hari ini..
Tadi,dekat sekolah,ada latihan choral speaking..
kitorang berlatih menggunakan skrip tahun lepas,iaitu 'Gadget'..
aku ingat jugak la skrip tu,tapi ada certain part yang tersasul-sasul yang menyebabkan  lidah aku terjelir-jelir (akibat tersasul)..
latihan ni bertujuan untuk persediaan persembahan di hadapan Perdana Menteri yang bertempat di Parcel E pada Jumaat depan..(aku pun tak tahu kesahihan maklumat ni,tapi itu la yang cikgu maklumkan kepada kami)..
yeay!! dapat jumpa PM lagi..first time jumpa masa 2011,aku dan rakan-rakan sekelas buat persembahan di hadapan PM dan menteri mana tah aku tak ingat masa hari Flora di Putrajaya..
memang majal la masa tu..kitorang macam tah pape je nyanyi lagu Wilayah Persekutuan yang baru ditengah-tengah taman bunga yang dihias indah..macam ape tah..pastu,kawan-kawan aku ada terdengar yang PM cakap,"they make the song sounds better"..(sebab masa tu PM betul-betul berada dihadapan tempat kami menyanyi iaitu dihadapan rimbunan pokok bunga yang indah..aku ingat lagi ayat dia ni..i was like..seriously?

Besok ada tuisyen Addmath,seriously,actually,aku tak tahu apa masalah kawan-kawan sekelas aku ni,sebab diorang yang nak cikgu buat tuisyen pada esok hari..ish,diorang ni,esokkan cuti,it's cuti..just let it be!!..asyik duk sebut tak paham quadratic function la itu la ini la..it's ok kalau nak buat tuisyen but consider la sikit ,besok cuti plak,hancur harapanku untuk tidur sampai pukul 12 tengah hari esok..arghhhhhh.. >_<

10 comments:

  1. beruntung nye dapat PM...
    tuition addmath?akk dlu paling malas nak pergi sbb tsk suka subjek tu haha

    ReplyDelete
  2. haah..tu ar,malas sesangat..tapi terpaksa

    ReplyDelete
  3. Wah...akk dh lma tak sertai choral speaking...sebab tak sekolah dah..

    ReplyDelete
  4. wah! gud luck! jom dtg blog sis :))
    ziqanuar.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. coral? choral?
    ahh...takpenting! janji apa yang kita dapat dari sana..
    mantapkan ilmu diri! huhu

    ReplyDelete

Sorry kalau lambat reply..
if ada urgent questions,do email me at (nurnajihahbtanuar@gmail.com)..