Hari Merentas Putra!!

By : Thursday, January 31, 2013 Ada : 0 Comments Labels : ,
hari ni adalah hari yang paling indah bagi aku pada tahun ni..merentas putra tahun ni memang gempak..penuh dengan semangat kesukanan..sangat best..aku kena lari 6 km..mak ai,rasa macam nak mati,mujur x mati..bila mula mula lari,terus rasa dahaga..aku azam untuk dapatkan tempat tahun ni..tapi still x de rezeki..but,year by year,my performances show lot of improvement..tahun lepas,aku x dapat tempat,but..aku dapat semua getah checkpoint..(bangga jer..hehe)..tahun ni,aku dapat 4 je..satu x dapat..mula-mula lari tu,aku jogging dulu,habis aku lintas orang..asal aku nmpk je budak form 4 and form 5,aku terus lintas sikit,sbb form 4 and form 5 under kategori yang sama..masa half track,aku minum sikit air kotak,bila letak dalam poket,terus basah,lepas tu aku bagi kat budak lain..masa larian bermula,aku tengok ai ttano lari bapak laju bhai..tersedak aku tengok..nmpk muka macam lembut je,tapi...dia dapat nombor 1 kategori perempuan 18thun..mak aii..nsib baik dia rumah merak..and,nk tahu x catatan masa dia berapa?  26 minit..this is crazy..aku habiskan larian pun dalam 43 minit..nak je aku tanya dia,kau makan ape ek? macam bukan manusia je kau ni..ada sorang kawan aku ni tanya ai ttano,ai kata dekat skolah dia,dia dapat tmpt ke 28..kalau tmpt 28 pun dah dapat nombor 1 kat sekolah ni,habis macam mane nombor 1 kat sana? robot kot...tapi,eventhough aku x menang apa apa tahun ni,aku tetap bangga dengan diri aku..aku berazam nak menang hari ni pun,semuanya semata mata untuk merak yang tersayang..walaupun rumah sukan aku ni x pernah dapat nombor 1,tapi aku tetap berbangga menjadi ahli rumah sukan ni..walau pun,merak selalu the last,aku x akan berganjak dari rumah sukan ni..dan tahun ni,unexpected thing happened! masa pengumuman juara keseluruhan ,kami diumumkan sebagai pemenang tempat ke-2 !! Ya Allah,syukur padaMu..ha,satu lagi,lupa nk bagitau,masa ai ttano naik podium nak ambil pingat,budak rumah merak nyanyi satu lagu jepun ni untuk dia..dia goyang-goyang kepala and senyum je...ni keputusan rumah sukan..

sorakan :

1-bayan
2-kasuari
3-helang
4-merak

keseluruhan :

1-kasuari
2-merak !
3-bayan
4-helang

antara sorakan rumah-rumah sukan :

merak :

oh rumah merak,satu hati satu jiwa,oh rumah merak,satu hati satu jiwa,
kami turun ke padang ini,satu jiwa satu malaysia,rumah lain..dipulau saja..

merak juara! atlit nya terer terer! lu sapa wa sapa! dah kalah boleh bla!

helang :

h-e-l-a-n-g,helang!

helang,dynamite,helang dynamite,hu ha!

kasuari :

cuak,cuak cuak,x cuak x cuak,goyah,goyah,goyah,x goyah x goyah,gentar,gentar,gentar,x gentar x gentar..ooo kasuari..

# terlupa lirik sorakan bayan

salam maulidur rasul..

By : Thursday, January 24, 2013 Ada : 0 Comments Labels :
salam maulidur rasul kepada semua umat islam di dunia..
marilah kita berselawat sekali kepada junjungan besar nabi muhammad s.a.w...i love muhammad..i love allah..i love muhammad.. i love allah..i love allah..i love muhammad..i love allah............

# rindukan junjungan besar nabi muhammad s.a.w  :'(

SBP

By : Wednesday, January 16, 2013 Ada : 0 Comments Labels : ,
Perasaan hari ni sedikit down sbb permohonan ke SBP gagal..
walaupun aku decided utk stay je kat skolah ni..
tapi hati ni pedih jgak bile tgk org yg dpt 7A pon dpt SBP,sedangkan aku?
tak tau nk ckp ape..
ramai budak kelas aku dpt pegi SBP..
ade yg dpt ke Sains Muar,Sains Banting,Sains Tapah dan SBPI Rawang..
untung diorang..
dh mmg rezeki,nk buat mcm mane..
tapi aku terima keputusan ini sebagai satu hikmah..
mungkin Allah x bagi rezeki ini kepada aku,ada bersebab..
aku mohon Sains Selangor yg merupakan sekolah terbaik di Malaysia dlm keputusan PMR tahun lepas dimana 100% pelajar dpt straight A's,kalau x silap la..
walauapa pun,aku x kan down kan diri aku..aku akan terus berusaha semampu aku untuk membanggakan sekolah dan ibu bapa...(skema gila ayat aku)..

Azam Tahun Baru..

By : Tuesday, January 01, 2013 Ada : 0 Comments Labels :
Okay..
memandangkan ramai orang dkat fb start to talk about azam baru..
so,saya pon nk kongsi sikit (kalau sudi nk tahu)..
first of all,let me tell first my azam for last year (2012)
    ~nk jadi anak yg baik (tak tercapai sbb blum cukup baik)
    ~nk blaja bersungguh-sungguh and capai keputusan yg cemerlang(tercapai)

so now,let's forget about azam 2012 yg biasa2 je tuh..
so,let's move to the azam for twenty13..
    ~saye nk blaja bersungguh-sungguh(lagi) sebagai persediaan kepada SPM..
    ~nak jadi anak yg solehah n x melawan ckp mak bapak(lagi)
    ~nk jadi seorang kawan yg baik kepada dear besties(Wahida,Jannah,Izyan and Qairanee)
    ~nak jadi kakak yg baik(sbb slalu berang dengan adik)
    ~nk jadi pelajar yg baik
    ~azam ni mungkin x munasabah tapi,azam saya,x nk msuk lagi dlm Kelab Pembimbing Rakan
      Kerjaya kat skolah sbb atas sebab2 tertentu..

ini je la azam saye..
malas nk pikir banyak banyak..
sorry for singkatan Bahasa Melayu..
-nobody is perfect-

Good Bye 2012

By : Tuesday, January 01, 2013 Ada : 0 Comments Labels :
2012..
a year of bittersweet..
one of the bitterness is when my mother and my friend,Izyan got to the hospital because they were having the dengue fever... :'(
one of the sweetness is of course when i got my PMR's result..
Alhamdulillah,23 of my school's PMR candidates got straight A's..
whether my other besties like Izyan and Qairanee didn't get as me,Wahida and Jannah got..
I still proud with them..
because they already did their best..

and that is my class..
they are all awesome..
this moment is when the result came out..
from left-Humairah,Izyan,me and Yaya
okay,i know,my face is a bit weird in that picture ..
btw,sorry  for some grammatical errors..
-nobody is perfect-